woensdag 14 november 2007

Zelf kweekbakje maken

Wist dat keukenkruiden het hele jaar door binnen kan zaaien .Als u verse peterselie, bieslook koriander of welk ander keuken kruid wil hebben . Ik doe ze altijd in zaaibakjes .Als ze wat groter zijn doe ik ze in de potjes .Je kunt ze ook gelijk in potjes zaaien . Het makkelijkst is de zogenaamde 6 pack waar viooltjes of ander border plantjes in hebben gezeten .Doe daar potjes in Vul de potjes met potgrond en doe ongeveer 3 of 4 zaadje's per potje van het keuken kruid dat u wilt zaaien .Knip van een leeg boter kuipje een label. Herhaal dit tot de bakjes vol zitten .Geef ze water zodat goed vochtig zijn.Meestal zit er hengsel aan die 6 packs .Haal die er niet af. Schuif de 6 pack nu in pedaalemmer zak niet de strak.Zodat u het hengsel kan beetpakken . Haal die omhoog en bind dan de zak dicht. Zet het zelf gemaakte kweekbakje op de vensterbank.Zomers niet in de volle zon zetten .

Dit kan ook doen met kruiden die u in u tuin wil hebben Kweek vooral de 2 jarige binnen op .In maart kan je al buiten uitplanten .De plantjes zijn dan al groot genoeg dat ze lichte nachtvorst overleven .U kunt ze ook in een kasje zetten .Tegenwoordig zijn er al kasjes te koop voor iets minder dan € 25 .
Uitzonderingen zijn stokrozen zodra deze 10 cm hoog zijn en 2 blaadjes hebben kunt u ze al buiten uitplanten Doe dit niet als er strenge vorst wordt verwacht. Maar half februari kunnen ze echt naar buiten.

Wilt u uw hortensia volgend jaar nog mooier en voller hebben . Knip dan alle uit gebloeide bloemen eraf, net ongeveer 3 cm waar al weer nieuwe knoppen verschijnen

Deze maand kan ook alle struiken snoeien . Mocht nieuwe struiken willen kopen of verplaatsen kan dit ook nog deze maand

Geen opmerkingen: