donderdag 6 september 2007

een middel tegen reuma en jicht


Het is bijna herfst .het is aan het weer te merken .Vochtig en morgens veel dauw.
Maar het vocht dat in de lucht zit is funest voor mensen met Reuma of Arteries. Wat het mooie is aan de herfst hun vruchten laten vallen .De kastanjeboom met ze kastanjes Nu denkt u wat heb dat met vocht en reuma te maken

Lees het artikel hieronder

Paardekastanje – Aesculus hippocastanum (gekweekt)

De geslachtsnaam ‘Aesculus’ betekent “Eik met eetbare eikels”, eigenlijk zijn de vruchten niet echt eetbaar, behalve voor geiten en varkens. ‘Esca’ betekent voedsel in het Latijn. De naam ‘Aesculus’ werd dus gebruikt voor een Eikensoort, die volgens Plinius de Oudere hoog gewaardeerd werd om zijn eetbare Eikels, hoe deze naam aan de Paardekastanje gekoppeld werd is onbekend, Loudon suggereert dat de naam ironisch bedoeld was, omdat de vruchten een grote gelijkenis vertonen met die van de Tamme Kastanje. De soortnaam ‘hippocastanum’ slaat op het feit dat de vruchten veel aan paarden werd gegeven om ze van de hoest te genezen. Een boom die oorspronkelijk uit de Balkan komt (met name Turkije), door de Turken, Venetiaanse kooplieden of de kruisvaarders richting West-Europa, waar hij vanaf de 18de eeuw overal verspreidt raakte omdat hij vanwege zijn grote sierwaarde veel werd aangeplant. Zigeuners gaven de vruchten veel aan hun paarden als geneesmiddel, o.a. bij klachten op de borst en bij drachtige merries. Gedurende de Eerste Wereldoorlog werden Paardekastanjes gemalen en als veevoer gebruikt om graan te besparen voor menselijke consumptie. Ook voor mensen werd de boom toegepast bij koorts en malaria, en de gemalen vruchten werden gebruikt om op te snuiven om meer neusslijm te produceren. Ook werd van de witte kern van de vrucht een waspoeder gemaakt. Ook werd het als bestrijdingsmiddel tegen houtworm gebruikt. En natuurlijk de bekende kastanje in je zak tegen reuma en jicht.

Het verhaal gaat dat het geld aantrekt
Kastanje wordt gedragen in de zak om reuma en rugpijn te weren, als je er drie draagt wordt je ook niet duizelig. Wikkel een geldbiljet om een Kastanje en doe het in een zakje, dit trekt geld aan, maar ook succes.


Geen opmerkingen: