maandag 26 mei 2008

Campagne Bomen voor Koeien stopt

De campagne Bomen voor Koeien komt na acht jaar ten einde.

Dat maakten initiatiefnemers Stichting wAarde, VARA's Vroege Vogels en Landschapsbeheer Nederland vandaag bekend. Dankzij de campagne zijn in acht jaar tijd ruim 77.000 bomen gepland die schaduw bieden aan koeien in de wei.

Bomen voor Koeien begon in mei 2000 omdat de initiatiefnemers zich ergerden aan de kale Nederlandse weilanden. Koeien in de wei konden bij felle zon met de grootste moeite een schaduwplekje vinden. De campagne streefde naast bomen ook naar hagen en houtwallen om het Nederlandse landschap wat prettiger te maken voor mens en dier.

De campagne stopt omdat veel boeren de voordelen van dier- en natuurvriendelijk landschapsbeheer inmiddels inzien, zegt een woordvoerder van Stichting wAarde. "Daarentegen sluit een ander deel van de boeren de koeien het hele jaar op in de stal. Daar kunnen we met Bomen voor Koeien weinig tegen doen.''

De initiatiefnemers willen met een laatste eindsprint uitkomen op 100.000 bomen. Door de aankoop van 'Bomen-voor-Koeien-certificaten' kunnen donateurs daaraan bijdragen.

Geen opmerkingen: