zaterdag 19 januari 2008

Zijn dierenactivisten of milieuactivisten terroristen?

Zijn dierenactivisten of milieuactivisten terroristen? Nee, zolang het alleen om demonstreren en intimidatie gaat .Zolang er geen geweld wordt gebruikt is het uiting van vrijheid van mening .Maar als we het om draaien en zeggen dat de bedrijven de terroristen zijn .Zij plegen een misdaad tegen weerloze dieren .Dan is het antwoord ja .Als je aan iemand vraagt met een hond of ander huisdier of je het spul dat bij dierproeven wordt gebruikt het huis te klein. Maar als het op grote schaal wordt gedaan dan is het in belang van de werkgelegenheid en het kapitaal(economie)
Hier bij stel ik vast als ik de grondwet interpreteer naar dieren dan is elk bedrijf dat dierproeven doet een criminele organisatie is .Dit geld ook voor bedrijven houden voor het fokken van bont Ook de bio-industrie die kippen en varkens houden in te kleine hokken behoren tot de boven genoemde bedrijven.

Vee moet vrij kunnen rondlopen in een wei.Het vlees zal duurder zijn maar wel lekkerder zonder groeihormonen en andere chemicaliën(kleurstoffen en E nrs) Bij biologische veehouderij zal de CO2 uitstoot ook minder zijn

Niet iedereen hoeft vegetariër te worden of te zijn .Voor de mondiale voetafdruk zou het wel beter zijn als iemand niet elke dag vlees eet Met dit model wordt het ruimtebeslag op aarde van iemands leefstijl uitgedrukt in hectares. Hoeveel ruimte dat is, hangt onder meer af van het consumptiegedrag. Het model berekent bijvoorbeeld de oppervlakte die nodig is voor het gebruik van energie en grondstoffen, de productie van je voedsel, ons huis enzovoort. Per wereldburger is 1,8 ha beschikbaar, inclusief de nodige ruimte voor de natuur. In Nederland gebruiken we nu gemiddeld 4,4 ha. Hiervan heeft maar liefst 64% met energie en klimaatverandering te maken.

Geen opmerkingen: