woensdag 5 december 2007

Denk ook om de vogels

Onze geveerde vrienden de vogels hebben nu ook een beetje verzorging nodig Ook al zijn er veel vogels vertrokken op zoek naar een warmer oord, toch zijn er ook nog behoorlijk wat soorten, die gewoon in Nederland blijven tijdens de winter.

Voorbeelden van vogels die u in de winter nog in de tuin kunt vinden zijn: merels, roodborstjes, mussen en verschillende varianten van de mezenfamilie, hiervan zijn de kool- en pimpelmees wel de bekendste.
De hele winter zijn zij op zoek naar voedsel en wie bijvoert ervaart ook dat vogels de weg naar de tuin weten te vinden. Hang vetbollen en voederkastjes op. Plaats wel zo dat katten en muizen er niet bij kunnen . Vooral muizen niet want als er een komt dan komt de hele familie mee .En hebt u er een plaag bij . Als u er plezier van wil hebben dan hang dan in de buurt van een raam op. Er zijn tegenwoordig al voedersilo’s te verkrijgen die op het raam te zijn bevestigen . Om de vogels ook in de rest van het jaar een regelmatige bezoeker of zelfs bewoner van uw tuin te maken, kunt u een nestkastje plaatsen. Ze ruimen ook al de ongewenste insecten voor u op.

Geen opmerkingen: